Музика

Ритъм, говор, музика, движение, съчетани в интересни игри за малки и големи,са ключовите думи, с които може да се характеризира “Шулверк”- един от най-разпространените начини за музикално-танцово възпитание и образование, широко прилаган в част от страните на Европа, Азия, Америка и в Австралия.


Системата “Шулверк” е резултат от творческите търсения на известния немски композитор Карл Орф.

Под формата на игра-най-естественият и достъпен начин за развитие и обучение в ранна възраст, в която се включват различни ритмични, говорни упражнения, движение по музика, активно възприемане на музика, спонтанна импровизация, пеене, елементарен съпровод на “Орф-Шулверк” инструменти, децата откриват магията на музикалното изкуство, обогатяват собствените си представи, развиват обща и фина моторика на тялото и не на последно място-получават емоционално стимулиране.

Основен двигател в музикалните занимания с децата до три години е майката или друг близък човек, с който децата работят в група. По този начин те се сближават и се научават да се социализират от най-ранна детска възраст.

Музикалните занимания се провеждат в група, в зависимост от възрастта:

  • от 9-месечна до 3-годишна възраст – три пъти в седмицата по 45мин.  – понеделник,сряда  и петък от 10.00ч. Цена: 6 лв. за едно посещение; 42 лв. – месечна такса;
  • от 4-годишна до 6-годишна възраст – вторник от 16ч. до 16.45ч. Цена: 6 лв. за едно посещение; 22 лв. – месечна такса;
  • за деца над 6-години – четвъртък от 15.30 ч. Цена: 6 лв. за едно посещение; 22 лв. – месечна такса;

 

Детски клуб КАК предлага уроци по пиано и китара.

Продължителността на часовете е съобразена с възрастта на детето, а цената е от 15 до 20 лв. с включен солфеж.